LVV-directeur vraagt Kustwacht op te treden tegen trawlers
28 Apr 2019, 06:39
foto
De Chinese fabriekstrawlers zijn nog steeds niet vertrokken uit de Surinaamse wateren.


Waarnemend directeur van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Deepak Jairam, heeft de Kustwacht gevraagd op te treden tegen illegaal vissen door de Chinese fabrieksschepen in Surinaamse wateren. De voorzitter van de Federatie van Surinaamse Agrariërs, Prahlad Sewdien, en Mark Lall, secretaris van Visserscollectief hebben alarm geslagen bij Jairam.

Vissers zijn er getuige van dat twee van de zes schepen in de nachtelijke uren aan het vissen waren voor de kust. Dit in het gebied waar aan bevolkingsvisserij wordt gedaan. Zes vissers hebben tegenover de organisaties gezegd dat zij bereid zijn te getuigen. Er is gevist tussen Coppename en Albina.

Jairam heeft de Kustwacht meegedeeld dat de Chinese trawlers geen visvergunning hebben gekregen. Elke visserij activiteit door de Chinese trawlers is in strijd met de wet, benadrukt Jairam in zijn correspondentie met de Kustwacht. De president heeft op 19 april vergaderd met de sector en meegedeeld dat de Chinese trawlers het land uit moeten.

Minister Lekhram Soerdjan heeft sinds 9 april zijn portefeuille ter beschikking gesteld van president Desi Bouterse. Deze is echter nog niet geaccepteerd door de president. Hij heeft Soerdjan gevraagd om zijn brief voorlopig aan te houden. In afwachting van het besluit van de president is Soerdjan nauwelijks actief meer.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April