Twee extreme organisaties in Sri Lanka verboden verklaard
28 Apr 2019, 10:37
foto
Ruim 10.000 militairen zijn op de been in Sri Lanka. Zij bewaken religieuze gebouwen en worden ingezet bij zoekacties. (Beeld: NDTV.com)


De moslimorganisaties Nationaal Thawheed Jamath (NTJ) en Jamathei Milathu Ibrahim (JMI) zijn voortaan verboden in Sri Lanka. Deze groeperingen worden verantwoordelijk gesteld voor de bloedige aanslagen op Paaszondag. Hierbij zijn meer dan 250 mensen omgekomen. De president van Sri Lanka, Maithripala Sirisena, heeft het verbod in een verklaring bekendgemaakt zaterdag.

De situatie in het land is nog steeds niet rustig. Gewaarschuwd wordt voor nog meer aanslagen. Vrijdag hebben zelfmoordterroristen zich opgeblazen bij een inval. Hierbij zijn vijftien personen omgekomen, onder wie zes kinderen. Bij de inval ontstond een vuurgevecht.

Ruim 75 personen zijn intussen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de bloedige aanslag een week geleden. Er wordt nog steeds gezocht naar ongeveer 140 verdachten. Het gaat om mensen die vermoedelijk contacten hebben met de Islamitische Staat die de aanslagen heeft opgeëist.

Vrijdag en zaterdag zijn verschillende diensten uit voorzorgsmaatregelen afgelast. Gevreesd wordt voor represaille voor de maatregelen die zijn getroffen door de regering. Bijkans 10.000 militairen zijn ingezet bij de zoekacties en bewaking van onder andere religieuze gebouwen.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March