Tiener 25e verkeersdode
25 Apr, 18:19
foto


Jamal Zeegelaar (15) is woensdag omgekomen aan de Noordwijkweg. Hij was op de bromfiets en is aangereden door een auto. Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat kort voor de aanrijding de 38-jarige autobestuurder S.D. reed over de Aqariusstraat richting Debi Chiragalistraat, terwijl de tiener vanuit de tegenovergestelde richting kwam aangereden.

De autobestuurder verleende geen voorrang aan het verkeer op de Noordwijkweg en reed de bromfietser aan. Jamal liep zware letsels op. Het ambulancepersoneel dat ter plaatse arriveerde, gaf te kennen dat de bromfietser het leven reeds had gelaten. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

De autobestuurder die onder invloed van alcohol bleek te verkeren, werd aan een ademanalyse test onderworpen. Hij blies 695 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, terwijl bij wet tot 220 microgram niet strafbaar is gesteld. Het rijbewijs van de dronken autobestuurder is ingevorderd. Toen hij nuchter was, is hij voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie is S.D. in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.

Het ontzielde lichaam van de bromfietser is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Met het overlijden van Jamal staat de verkeersbarometer landelijk op 25.

Om een bromfiets te besturen dient men 16 jaar of ouder te zijn. Na de rijlessen met goed gevolg te hebben doorlopen krijgen de bromfietsers een bromfietscertificaat en de autobestuurders een rijbewijs.

Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August