Facebook reserveert US$ 3 miljard voor privacy-onderzoek
25 Apr 2019, 00:54
foto


Facebook heeft gezegd US$ 3 miljard opzij te zetten om de potentiële kosten te dekken van een onderzoek door Amerikaanse autoriteiten naar zijn privacy praktijken.
“We hebben een goed kwartaal gehad en ons bedrijf en onze gemeenschap blijven groeien”, zegt oprichter en CEO, Mark Zuckerberg. “We zijn gericht op het uitbouwen van onze privacy-gerichte visie voor de toekomst van sociale netwerken en we werken samen om belangrijke problemen op internet aan te pakken”.


Facebook verwacht dat de uiteindelijke kosten US$ 5 miljard kunnen zijn, omdat het bedrijf al opdraait voor het onderzoek dat gedaan wordt door de Amerikaanse Federal Trade Commission. De social mediagigant zegt ook dat de totale omzet voor de eerste drie maanden van het jaar met 26% is gestegen tot US$ 15,08 miljard, waarmee de marktverwachtingen net zijn verslagen.

Facebook wordt geconfronteerd met een onderzoek naar het gegevensschandaal van Cambridge Analytica, maar er zijn nog geen bevindingen gepubliceerd. Facebook, eigenaar van Instagram, gaf de vorige week toe dat miljoenen meer Instagram-gebruikers werden getroffen door een veiligheidsfout. Het had ten onrechte de wachtwoorden van honderden miljoenen gebruikers opgeslagen zonder encryptie.

Advertenties