Gajadien: Regering heeft haast met opmaken geld volk
25 Apr 2019, 02:49
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


"Als het alleen aan regering-Bouterse/Adhin ligt, worden alle natuurlijke hulpbronnen per onmiddellijke ingang verpand, alleen omdat men het geld hard nodig heeft voor de verkiezingscampagne." Dit is de mening van Asiskumar Gajadien (VHP) over het voorstel om de 30% rechten via NV 1 in de Saramacca joint venture overeenkomst, te verkopen aan Iamgold/Rosebel Gold Mines.

Reeds bij de behandeling van de uitbreidingsovereenkomst stelde Gajadien dat de separate administratie voor de bedrijfsactiviteiten van Rosebel een probleem zou zijn. Om dat nu aan te voeren als een van de redenen ziet de politicus als zwakte van de regering, zegt hij aan Starnieuws. "Eenieder kon dat overzien en daarom vroeg ik naar een andere optie op dat moment," brengt Gajadien in herinnering.

Gajadien hekelt het feit hoe omgegaan wordt met de natuurlijke hulpbronnen van de samenleving. Als het ging om slechts de Saramacca concessie was het misschien nog geen probleem. Maar om het hele 'gebied van interesse', in een straal van 45 km. De concessies hebben een geldigheidsduur tot 2042. "Dit, terwijl wij niet weten wat de voorraad is en wat de toekomstige prijzen zullen zijn," beklemtoont de VHP-topper.

"Suriname zal er weer bekaaid van afkomen als wij deze overeenkomst zo zullen tekenen. Er zijn genoeg mogelijkheden om meer voor het volk veilig te stellen. Wat we zien is dat regering Bouterse haast heeft om contant geld te krijgen en wel zo snel als mogelijk." Gajadien verwacht een harde strijd in het parlement om de belangen van het land niet te grabbel te gooien. "Tenzij de coalitie zich weer als stempel zal laten gebruiken."
Advertenties