Verruiming openingstijden voor e-ID
24 Apr 2019, 15:37
foto
De openingstijden van enkele bureaus voor burgerzaken worden verruimd om het publiek tegemoet te komen. (Foto: Biza/NII)


Om de enorme toeloop op te kunnen vangen voor het aanmaken van e-ID-kaarten heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken de openingstijden van enkele bureaus voor burgerzaken (bvb's) verruimd. Het gaat om de bvb’s Combe, Flora en Kwatta in Paramaribo, La Vigilantia in Para, Meerzorg voor Commewijne, Groningen in Saramacca en in Nickerie zijn dat Nieuw Nickerie, Corantijnpolder en Henar.

Medio maart is de productie van de e-ID opgestart. Een van de doelen voor het invoeren van deze elektronische identiteitskaart is om de kwaliteit van het identificatiebewijs te verbeteren. Aan de samenleving is drie jaren geboden om de voormalige pvc-kaarten in te ruilen voor de elektronische identiteitskaart.

Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om van maandag tot en met donderdag tot 17:00 uur en op de vrijdag tot 16:30 de e-ID kaarten aan te vragen en af te halen. De bvb’s Groningen, Nieuw-Nickerie, Corantijnpolder en Henar zijn slechts op de vrijdag langer opengesteld en wel tot 16:30, deelt het ministerie mee via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April