Tientallen doden in Zuid-Afrika door overstroming
24 Apr 2019, 11:48
foto
Ondergelopen straten tijdens zware regenval in delen van Zuid-Afrika. Meer dan 50 personen zijn omgekomen. (Foto: Africanews.com)


In het zuiden en oosten van Zuid-Afrika zijn meer dan 50 personen omgekomen door overstromingen en modderstromen die de zware regens hebben veroorzaakt. Reddingswerkers zijn hard aan het graven in het puin van de ingestorte huizen en gebouwen in de kuststreek KwaZulu-Natal, meldt Al Jazeera.

President Cyril Ramaphosa heeft woensdag het getroffen gebied bezocht. “Deze situatie roept ons allen op als natie om de getroffen bevolking te helpen”, zegt de president in een verklaring. Hij prijst de reddingwerkers voor hun snelle acties en geeft aan dat de overstromingen en modderstromen meer dan 1000 personen hebben getroffen. De regering heeft ondertussen voor onderdak en voeding gezorgd voor personen in nood.

Het heeft dagenlang hard geregend in het gebied, maar de autoriteiten hadden niet gerekend op zo'n zware regenval. “Door de overstromingen zijn gebouwen ingestort op mensen. Ook zijn personen meegesleurd door het water”, zegt Lennox Mabaso, woordvoerder van provinciale afdeling Coöperatieve Besturen en Traditionele Zaken. Enkele hoofdwegen rondom de havenstad Durban zijn vandaag gesloten.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April