37 vermeende terroristen geëxecuteerd in Saudi-Arabië
24 Apr 2019, 04:12
foto
Riyahd, de provincie waar de lichamen in het openbaar zijn opgehangen.(Foto: Pixabay.com)


In Saudi-Arabië zijn dinsdag 37 personen geëxecuteerd door middel van onthoofding. Zij zijn schuldig bevonden van aanvallen op beveiligingsinstallaties met explosieven met de dood van beveiligingsmannen tot gevolg. Ook is hen het samenwerken met vijandelijke organisaties van het land ten laste gelegd. Dit zegt het Saudische ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring.

De executies zijn een dag nadat Irak en de Levant de aanslag op de Saudische beveiligingsbedrijf heeft opgeëist, uitgevoerd in de provincies Riyadh, Qassim en de heilige moslimsteden Mekka en Medina. De lichamen van twee geëxecuteerden zijn urenlang publiekelijk opgehangen aan een paal, een handeling welke niet gebruikelijk is in het Saudische koninkrijk en dat nu controversie op gang brengt vanwege de griezelige tentoonstelling.

Vorig jaar heeft het land 149 doodstraffen uitgevoerd volgens Amnesty International. En voor 2019 staat de teller al 100. Personen die schuldig bevonden worden aan terrorisme, moord, verkrachting, roofovervallen en drugsverkeer, krijgen de doodstraf. Dit is de afschrikmethode die de regering handhaaft om de criminaliteit in te dammen.
Advertenties