Verzoek raadsman in mishandelingszaak afgewezen
24 Apr 2019, 13:41
foto


Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft op de rechtszitting dinsdag het verzoek van advocaat Irvin Kanhai afgewezen om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt Ravish D. (27) op te schorten. De man wordt mishandeling en vernieling verweten. De rechter stelde dat hij dit verzoek op 28 mei in heroverweging zal nemen, nadat hij het slachtoffer gehoord zal hebben. De verdachte heeft het feit reeds bekend. Hij had het voertuig van het slachtoffer van achteren aangereden, vernielde een autoruit en mishandelde haar.

De raadsman voerde aan dat het slachtoffer zou afzien van verdere vervolging van deze strafzaak indien de verdachte SRD 36.000 zou neertellen. Kanhai benadrukte dat het feit zich in een relationele sfeer voltrok. Volgens de advocaat is zijn cliënt bereid de schade te vergoeden.

Het Openbaar Ministerie vroeg de kantonrechter om het verzoek van de raadsman niet in te willigen. Volgens de openbare aanklager heeft het slachtoffer verklaard dat zij geen contact wil hebben met de familie van de verdachte. Terugbetaling is volgens de officier van justitie geen gunst, maar een wettelijke verplichting. Het slachtoffer werd klemgereden en dat is niet de wijze waarop er met een medemens omgegaan wordt, meent de openbare aanklager. Op 28 mei zal deze zaak verder behandeld worden. Het slachtoffer zal gehoord worden.

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April