Trustbank Amanah deelt netwerk islamitische banken
23 Apr 2019, 18:21
foto
Ayman Sejiny, topper van Islamic Corporation for the Development, en Trustbank Amanah CEO Maureen Badjoeri.


Trustbank Amanah, de eerste primaire Islamic bank in Suriname en de regio, tekende onlangs samen met meer dan 40 andere Islamitische banken een memorandum of understanding met de Islamic Corporation for the Development (ICD) of the Private Sector, werkarm van de IsDB. Hiermee maakt Trustbank Amanah deel uit van het wereldwijde platform dat ICD biedt aan haar partners.

Dit platform houdt in het uitwisselen van informatie, verlenen van technische assistentie, het bieden van financieringsmogelijkheden om de particuliere sector te stimuleren, bancaire assistentie en het leggen van een basis voor daadwerkelijke financiële transacties binnen de IsDB-lidstaten, waaronder Suriname.

Belangrijke meerwaarde voor Surinaamse ondernemers is hierbij dat Trustbank Amanah in Suriname, door onderdeel te zijn van dit internationaal netwerk via dit platform, naar funding voor investeringen en financieringen kan zoeken. Dit breidt zich uit naar nieuwe ontwikkelingen, ook op IT gebied.

“Met deze samenwerkingen zetten wij onze strategische doelen voort: bijdragen aan de sociaaleconomische ontwikkeling van micro, kleine en middelgrote ondernemingen, realiseren van duurzame financiële groei, creëren van welvaart en dienen als financiële hub voor Islamic Banking & Finance in het Caribisch Gebied en Latijns-Amerika”, legt Trustbank Amanah CEO Maureen Badjoeri uit.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April