Suriname en Ghana tekenen intentieverklaringen
23 Apr 2019, 14:12
foto
De ministers van Buitenlandse Zaken en Regionale Integratie, Shirley Ayorkor Botchwey, van Ghana en en Yidiz Pollack-Beighle feliciteren elkaar met de ondertekening. (Foto: GhanaWeb)


De regering van Suriname heeft vier intentieverklaringen getekend met Ghana vandaag. De landen willen de banden strakker met elkaar aanhalen. Zij willen een Permanente Gemengde Commissie benoemen voor een intensieve samenwerking. De ondertekening vond plaats op het Ghanese ministerie van Buitenlandse Zaken en Regionale Integratie, meldt GhanaWeb.

De ministers van Buitenlandse Zaken en Regionale Integratie, Shirley Ayorkor Botchwey, tekende voor Ghana en Yidiz Pollack-Beighle namens Suriname. Ayorkor Bochwey zei dat het gaat om intentieverklaringen voor onder andere afschaffing van visa voor houders van diplomatieke paspoorten, diplomatieke samenwerking, invoeren van instrumenten ter voorkoming van dubbele belasting en een bilateraal investeringsverdrag om investeringen voor de beide economieën te garanderen.

Ze gaf aan dat de educatieve sector in Ghana een groot potentieel heeft voor samenwerking, vooral op het gebied van technisch onderwijs en cultuur. Het gaat om stimuleren van persoonlijke contacten tussen mensen en toerisme. Er zal een ambassade geopend worden in elkaars landen.

Een delegatie onder leiding van vicepresident Ashwin Adhin is in Ghana voor onder andere het participeren in de activiteiten rond de 20e viering van de troonbestijging van Otumfuo Osei Tutu II, koning van de Asantehene.
Advertenties