Politie schiet op man die tekeer ging
22 Apr, 00:52
foto


De politie heeft nadat waarschuwingsschoten niet hielpen, gericht geschoten op een man in de Hijsvlinderweg te De Nieuwe Grond. Hij is in de buikstreek geraakt en voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie kreeg vrijdag de melding dat een man, gewapend met een houwer, tekeer ging en een gevaar vormde voor anderen. Twee politieambtenaren troffen op de locatie een man aan die behoorlijk tekeer ging. Ook tegen de politieambtenaren. De agenten probeerden de man tot rust te brengen, wat niet lukte. In eerste instantie gooide hij een fles naar die agenten waarna hij op hen afging met een houwer in de hand. Waarschuwingsschoten stopten hem niet, waarna gericht op hem is geschoten, meldt de politie Public Relations.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de man, wiens personalia nog niet bekend zijn, tegen eind vorig jaar waarschijnlijk door familieleden in die buurt is achtergelaten. Hij moet toen een huis hebben geoccupeerd. Vanaf die periode begon de buurt last van hem te krijgen.

Op vrijdagmorgen begon hij plotseling weer tekeer te gaan. Op een bepaald moment begon hij de woning van een buurtbewoner te vernielen door 'shutters' van het huis kapot te slaan. Die bewoonster moest uit haar huis vluchten waarna zij de politie opbelde voor hulp.

Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August