Eskak: PL gaat bij regeermacht voor herstel economie
21 Apr, 16:50
foto
Ondervoorzitter van PL, Nazier Eskak, tijdens de feestvergadering in Nickerie.


Herstel van de economie, het scheppen van werkgelegenheid, het stimuleren van ondernemerschap en het aantrekken van investeringen zijn enkele van de belangrijkste actiepunten wanneer het volk de Pertjajah Luhur (PL) in 2020 regeermacht geeft. Deze boodschap heeft PL-ondervoorzitter Nasier Eskak zaterdag in Nickerie tijdens een zeer geslaagde feestvergadering van de partij meegegeven.

“Nickerie zit vol ondernemers en wij zullen u de ruimte geven om uw vleugels uit te slaan. Ondernemers vormen de ruggengraat van de economie. We zullen zorgen dat jongeren volledig de kans krijgen zich te ontwikkelen. PL heeft altijd de noden van het volk centraal gesteld en we vragen u ons daarin te ondersteunen. Geef PL de derde zetel hier in Nickerie!” luidde de oproep van Eskak.

Hij zei dat de PL niet naar Nickerie is gekomen om de bewoners te entertainen, om de volgende dag wakker te worden met een pijnlijk gevoel vanwege hun steeds leger wordende portemonnee. De partij is wel naar het rijstdistrict gegaan met de boodschap van hoop en verandering, in termen van verbetering van de leefsituatie. “Politieke besluiten bepalen of gekeken wordt naar de noden van het volk en of er wordt gekeken naar armoede. We verkeren in het pre-electoraal jaar. Voor nu een mooi moment voor u als volk om even stil te staan bij de afgelopen negen jaar over wat door deze regering is gerealiseerd”, hield hij hen voor.

Zo heeft de regering-Bouterse in 2010 het volk voorgehouden dat het een gouden toekomst tegemoet zou gaan. Anno 2019 is zelfs de horizon van die gouden toekomst niet te zien, stelde de PL-ondervoorzitter. 2011 zou volgens de NDP een doe-jaar worden, 2012 het jaar van het stellen van prioriteiten. 2014 werd aangekondigd als het jaar van reconstructie van het financieel beheer. Volgens Eskak ging het tot daar goed, mede omdat de PL toen nog in de regering zat. In 2015 wilde de regering-Bouterse een versnelde welvaart en welzijn. In 2016 werd duidelijk dat die versnelde welvaart en welzijn niet zo makkelijk gerealiseerd zouden worden en werd het aangemerkt als het jaar van tering naar de nering zetten en zand over wat fout is gegaan. Eskak is niet te spreken over deze houding van de regering, die juist verantwoord zou moeten omgaan met geld van het volk.

2017 zou jaar worden van verlichting, zei Eskak verder. “Wel, 2017 mi pina. Mi portemonnee krey moro tranga!” 2018 zou jaar van actie en verhoogde productie worden, maar daar is niets van gemerkt. In 2019 werd een nieuwe slogan gepresenteerd: We can do the job. Vandaag de dag worden we echter geconfronteerd met een koers van 8.20 voor de US$, terwijl die bij het aantreden van de regering 2.80 was. De PL-ondervoorzitter is erg benieuwd of 2020 het jaar van Dubai wordt. Maar hoe het ook zij, de trein van PL komt in volle vaart aanbulderen. Begonnen in Commewijne, daarna in Wanica en nu in Nickerie, zal de trein haar reis onverkort voortzetten. Eskak verzekerde het massaal opgekomen publiek dat PL-Somohardjo en zijn nieuwe team klaar staan om te strijden, voor het volk de nodige offers te brengen en die broodnodige verbetering te brengen. We werken aan een op maat gesneden partijprogramma, dat we 9 augustus aan u gaan presenteren. Het is geen doodgeboren baby. De PL staat klaar voor die verandering”, benadrukte Eskak.

Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August