Doekhie: PL en VHP denken een gat gevonden te hebben
22 Apr, 00:00
foto
Assembleelid Rachied Doekhie


Assembleelid/politicus Rachied Doekhie (NDP) meent dat Pertjajah Luhur (PL) en VHP denken een gat te hebben gevonden in Nickerie. "Zij proberen mensen over te halen door te stellen dat ik toch geen kandidaat wordt, dus kunnen ze de NDP liever de rug toekeren," zegt Doekhie om een reactie gevraagd aan Starnieuws. "Maar we hebben nog ruim een jaar te gaan. Wie zegt dat ik geen kandidaat wordt of dat de partij geen sterke persoon naar voren zal schuiven. In elk geval ben ik en blijf ik paars," stelt de politicus.

Paul Somohardjo, voorzitter van PL, zei zaterdagavond tijdens een partijbijeenkomst in Nickerie dat als de NDP Doekhie niet kandideert, ze nul zetels zal behalen in Nickerie. Somohardjo stelde dat "Doekhie Nickerie is en Nickerie Doekhie'. "De mensen spelen op etnische en geloofssentimenten," zegt Doekhie. "Somohardjo denkt dat door een politiek kadaver als Liakat Mahawatkhan binnen te halen, de moslims uit NDP zullen gaan. Mahawatkhan is al overal afgewezen. Hij heeft drie weken terug nog een gesprek aangevraagd met de voorzitter van de NDP. Omdat hij niet is aangenomen, heeft hij nu een heleboel te vertellen over NDP," zegt Doekhie.

Er komt volgens Doekhie zeker een antwoord op de politiekvoering van de VHP en PL in Nickerie. "In de politiek zijn er leiders nodig die niet bang zijn om harde taal te gebruiken tegen de antipropaganda die er gemaakt wordt. Mensen luisteren naar mij omdat ik de dingen keihard zeg, zonder doekjes om te winden," legt de politicus uit. "Je moet hard en duidelijk antwoorden; je moet schreeuwen, dan luisteren mensen wel", meent Doekhie. In elk geval voorspelt hij dat Mahawatkhan geen mensen zal trekken op de lijst van PL."

Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August