Riaaz Kariem heeft zich aangemeld bij de politie
18 Apr, 14:28
foto


Riaaz Kariem, zoon van de afgetreden minister Roline Samsoedien, heeft zich vandaag aangemeld bij de politie. Dit wordt tegenover Starnieuws bevestigd door de korpsleiding. De man wordt verdacht van seksueel misbruik van een tienjarig meisje.

Kariem ontkende via zijn moeder, toen naar buiten kwam dat hij werd verdacht. Het nieuws gebracht door Dagblad Suriname en de Ware Tijd. De toen nog minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Ramsoedien, ontkende in alle toonaarden dat haar zoon zo een strafbaar feit zou hebben begaan.

Uiteindelijk bleek uit het onderzoek van de politie dat hij wel degelijk als verdachte kon worden aangemerkt. Kariem wordt verhoord door de politie. Daarna zal worden bepaald in overleg met het Openbaar Ministerie of hij wordt aangehouden.

Voordat deze zaak duidelijk werd, werd Samsoedien beschuldigd door Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) van zichzelf bevoordelen als districtscommissaris met grondaanvragen, ten koste van derden. De perikelen rond de minister hebben ertoe geleid dat zij haar portefeuille ter beschikking heeft gesteld van de president, die deze aanvaardde.

Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August