Granman verwelkomt VHP-delegatie in Kwamalasemutu
18 Apr, 00:54
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi wordt door grootopperhoofd van de Trio's, Asongo Alalaparu, verwelkomd in Kwamalasemutu. (Foto: VHP)


Granman Asongo Alalaparu van de Trio’s heeft een delegatie van de VHP onder leiding van Chan Santokhi woensdag verwelkomd in Kwamalasemutu. De oranjepartij blijft overnachten in het dorp in Zuid-Suriname. "De granman heeft ons verzekerd dat alle politieke partijen welkom zijn in Kwamalasemutu om propaganda te maken," zegt hoofdbestuurslid Stan Dijksteel aan Starnieuws.

Santokhi dankte de granman voor de gelegenheid en zei in zijn toespraak onder meer dat de VHP zelfstandig en landelijk de verkiezingen ingaat. Daarom is het noodzakelijk dat de partij zich presenteert op het gehele grondgebied van Suriname alwaar Surinamers wonen. Zij wil een partij zijn voor alle Surinamers waar zij zich ook in het land bevinden. De politicus legde uit dat eerder in combinatieverband deelgenomen is aan de verkiezingen. Nu wil de VHP persoonlijk vernemen en ervaren wat de specifieke noden van het volk zijn in het hele land.

Na de ontvangst moest het grootopperhoofd naar Paramaribo voor medische controle. Dijksteel zegt dat de granman vervangers heeft aangewezen die de delegatie verder heeft bijgestaan. Er is een krutu belegd met de bewoners van het dorp. Het ontwikkelingsplan Kwamalasemutu dat in 2011 opgesteld is door het Institute for Graduate Studies, is inhoudelijk geëvalueerd.

Gebleken is dat acht jaar later nog geen 10% van de activiteiten die zouden moeten leiden tot welzijn en welvaart van de dorpsbewoners, is gerealiseerd. De VHP heeft beloofd ervoor zorg te dragen dat bij verkrijging van regeermacht in ijltempo dit plan in z'n geheel zal worden uitgevoerd. "Daar heeft u recht op," stelt Santokhi.

De delegatie van de VHP bestaat uit tien personen. Hiervan maakt ook deel uit ondervoorzitter Asis Gajadien.

Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August