RGD-directeur Gopal belooft transparantie
18 Apr, 06:37
foto
Sebita Gopal heeft sinds woensdag de leiding bij de Regionale Gezondheidsdienst.


Sebita Gopal, de nieuwe directeur bij Regionale Gezondheidsdienst (RGD) belooft goede communicatie en transparantie. Zij zal de dienst samen met alle betrokkenen naar grotere hoogten leiden. Woensdag heeft zij tijdens een plechtigheid de leiding van de RGD overgedragen gekregen door Edwin Noordzee. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zegt dat Noordzee op een kundige manier het werk heeft gedaan. Hij is blij hem te verwelkomen op het ministerie waar hij een strategische functie zal hebben en met verschillende taken wordt belast.

Van de vijftig Cubaanse artsen die ingewerkt zullen worden door Noordzee, zullen 26 ingezet worden in de primaire gezondheidszorg in de kustvlakte, waar de RGD over gaat. De overigen zullen te werk gesteld worden in het binnenland. Noordzee zal ook de Milagros-oogmissie trekken en de Cubanen die het Wanica Ziekenhuis zullen draaien, inwerken.

Minister Elias heeft alle geloof in 'de jonge dynamische directeur' die is aangetreden bij RGD. Zij zal de kar, die volgens de bewindsman redelijk goed op spoor is, verder trekken. Gopal stelt in het vooruitzicht een optimale dienstverlening naar de samenleving via RGD. De gezondheidszorg moet toegankelijk en bereikbaar zijn. Extra focus zal gelegd worden op de preventieve gezondheidszorg.

De bond bij RGD is minder gelukkig met de gang van zaken. In een petitie aan de minister wordt er geklaagd over het optreden van twee onderdirecteuren. Er is gevochten voor positie binnen de dienst, waarbij volgens de bond Noordzee op een onheuse manier is bejegend. "Minister, wij zijn niet tegen het beleid maar de wijze waarop meneer Noordzee uiteindelijk is bedankt, is niet goed te praten. Wij betreuren dat hij zoveel voor de RGD gedaan heeft en op zo een manier bedankt is," stelt de bond die wil dat de twee onderdirecteuren per direct worden vervangen.

Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August