Speeltuin en vernieuwd basketbalveld voor Beekhuizen
17 Apr, 22:46
foto
Kinderen van Beekhuizen leven zich uit op de speeltoestellen. De speeltuin is dinsdag in gebruik genomen. (Foto: S&J/NII)


"Het is een mooie dag voor de jongeren van het ressort Beekhuizen. Ik ben heel blij en trots dat dit er nu staat”; woorden van districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord- Oost, dinsdag bij de ingebruikname van een speeltuin en een vernieuwd basketbalveld in het ressort Beekhuizen. Er waren veel jongeren en bewoners van de omgeving aanwezig bij deze gelegenheid. De kinderen zaten vol ongeduld te wachten op het moment dat zij gebruik konden maken van de speeltoestellen.

Via het ministerie van Sport- en Jeugdzaken (S&J) zullen ter stimulering van bewegen en kinderspelen, landelijk speeltuinen worden aangelegd. De speeltuin van Beekhuizen is de 3de waarvoor het ministerie heeft gezorgd. In 2018 zijn er reeds twee opgeleverd in het district Saramacca te Groningen en in Paramaribo, Palmentuin.

Wennys Vijfhoven, bewoner van Beekhuizen, denkt dat de nieuwe speeltuin het gevolg is van het positief imago van Beekhuizen binnen de samenleving en dat de regering jongeren als prioriteit ziet. Met de nieuwe speeltuin en gerehabiliteerd basketbalveld is er gezorgd voor een veilige plek voor de jongeren om te sporten en te bewegen, zegt de voorlichting van S&J, via het Nationaal Informatie Instituut.

Nerkust deed een beroep op de buurtbewoners en jongeren om zorgvuldig om te gaan met het basketbalveld en de speeltuin. Volksvertegenwoordiger Sylvana Afonsoewa vroeg om ook aandacht te besteden aan fosten prey zoals djompu futu. Volgens minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken wordt er met de aanleg van deze speeltuin invulling gegeven aan de United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) 3: ‘Goede gezondheid en welzijn’.

Het aanleggen van de speeltuinen geschiedt in samenwerking met de publieke sector. De speeltuin te Beekhuizen heeft N.V. Luchthavenbeheer gedeeltelijk gefinancierd. Momenteel vinden de voorbereidingen plaats voor het opzetten van een 4de speeltuin te Richelieu in het district Commewijne.

Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August