Brunswijk bereid te zorgen voor 'moeder BEP'
15 Apr, 17:15
foto
Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, spreekt de partijvergadering te Patamacca toe.


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP), heeft zondag te Ovia Olo, te Patamacca in Marowijne, gezegd bereid te zijn te zorgen voor 'de moeder'. Hij doelt op voormalig bondgenoot BEP. Brunswijk stelt voorop dat bij de onderhandelingen zeker gekeken zal worden naar de politieke realiteit. Hij hoopt, vooruitlopend op de bespreking van dinsdag, dat de realiteit de basis zal vormen voor de besprekingen.

Brunswijk zegt als geen ander te weten dat alleen slechts door bundeling de overwinning in 2020 gehaald kan worden. Voorts gaat hij ook niet voorbij aan de oproep van de achterban in het binnenland om te bundelen. Hij is daarom ook blij met de stap van Paul Abena en anderen. ”Als we niet bundelen gaan we niet winnen. De NDP en BEP hebben pre-electorale samenwerking reeds verboden. Dus nu is het, het één of het ander. Of de ABOP gaat in BEP of de BEP gaat in ABOP”.

De partijvoorzitter zegt niet zwaar te tillen aan het feit dat het schrijven van de BEP, voordat die de partij bereikte, reeds in de publiciteit was en een zekere geest ademt. “Punt is dat ze ons hebben uitgenodigd en we gaan op de uitnodiging in”, zegt Brunswijk. De voorzitter van de geel-zwarte partij vindt het idee van de BEP-voorzitter, om partijen op te roepen zich weer aan te sluiten bij de moederpartij, goed.

Brunswijk gaf in vele bewoordingen aan dat indien een kind uit huis is gegaan en later blijkt dat het kind niet succesvol is, dan gaat het kind terug naar zijn ouders. Maar er zijn ook gevallen dat wanneer het kind succesvol is, hij juist de zorg van de moeder tot de dood op zich neemt.

“We zijn geen propaganda komen voeren maar de mensen komen informeren en aangeven dat we weer aan zet zijn. Er zijn ook enkele kernen geïnstalleerd voor het ressort Patamacca tijdens deze goed bezochte vergadering. Dit ressort is groot, weet Brunswijk en moedigde hij zijn aanhang aan om het werk van de ABOP verder voort te zetten. Wij vertrouwen erop dat we dit keer ook weer winnen in dit ressort, stelt Brunswijk.