Brunswijk positief over uitnodiging BEP voor gesprek
13 Apr, 15:48
foto
Het hoofdbestuur van de BEP nodigt de leiding van de ABOP uit voor een gesprek over een eventueel samengaan naar de verkiezing.


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij het positief vindt dat de BEP zijn partij uitgenodigd heeft voor een gesprek komende dinsdag. "Ik ben wel verrast, maar wij zijn er ready voor. Ik wilde al met BEP praten over een samenwerking," zegt de politicus.

De ABOP-leider zegt dat hij formeel de brief nog niet gezien heeft. Hij is er wel over gebeld. De secretaris van de BEP, Paul Misdjan, heeft het bestuur van de ABOP uitgenodigd voor dinsdag 16 april om 20.00 uur voor het gesprek met het hoofdbestuur van zijn partij. De locatie moet nog worden overeengekomen.

"Deze uitnodiging is mede ingegeven door de oproep en wens van de voorzitter BEP, de heer Ronnie Asabina, welke onder meer op neerkomt dat alle partijen die ontstaan zijn uit de BEP terug moeten keren naar de moederpartij. In een recent interview heeft u laten blijken dat de ABOP klaar is om die stap te doen," staat in de brief.

Hoewel de brief gedateerd is 12 april, is deze nog niet in handen van het bestuur. "Ik zal de secretaris vragen om de inhoud aan mij voor te lezen," zegt Brunswijk. In elk geval vindt hij het een positieve stap. De ABOP heeft reeds een samenwerking met Seeka en de DUS-Beweging.

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June