Bouterse is perplex: 'Machtige brug' neergezet
13 Apr, 14:52
foto
De nieuwe brug over het Saramaccakanaal bij Beekhuizen is officieel in gebruik genomen door president Desi Bouterse. Hij s supertrots op de oeververbinding. (Foto's: René Gompers)


De regen, die bijzonder welkom is na een lange droogte, drukt de pret van president Desi Bouterse en zijn gevolg niet. Dansend en zingend gaat de groep mensen over de nieuwe brug over het Saramaccakanaal. De Beekhuizenbrug, zoals deze officieel heet, is vanmiddag officieel in gebruik genomen.

Een batterij van sprekers heeft benadrukt hoe belangrijk de brug is. Zij moet de filevorming tegengaan, de verkeersdeelnemers meer alternatieven bieden, de oudere bruggen en de Van 't Hogerhuysstraat helpen ontlasten. De bouw van de brug en andere werken zoals het verkeersportaal en aanpak van wegen hebben ruim US$ 13 miljoen gekost.

Ondertussen heeft nog een groep NDPers, onder leiding van hoofdbestuurslid Rabin Parmessar, zich tijdens de speeches aangemeld. Bouterse staat 'perplex' van de 'machtige brug' die is neergezet. "Mi ede bigi van hier tot ginder," merkt hij blij op. In de regen begeeft het gezelschap zich naar de brug. Het duurt even voordat het lint geknipt is, maar daarna is het feest.

Dansend en zingend beginnen Bouterse en zijn echtgenote de wandeling over de nieuwe oeververbinding, vanaf Beekhuizen naar Livorno. De paarse vlaggen kunnen niet echt wapperen door de regen. Maar dat geeft niet. De stemmen kunnen nog luidkeels zingen. De brassband bepaalt het ritme van het dansen. De truitjes en een banner met opschrift 'we can do the job' zijn nat van de regen die steeds harder neerkomt. Wanneer de groep de overkant heeft bereikt, stopt het met regenen.

René Gompers

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June