Surichange bevestigt op non-actief stellen directeur
12 Apr, 16:21
foto


Via haar secretariaat laat de Surichange Bank NV (SCB) weten dat door een verschil van inzicht in het gevoerd beleid bij de bank door Ajay Surjbalisingh onder andere is besloten om de directeur op non-actief te zetten. Volgens het persbericht heeft de op non-actief stellen van de directeur geen invloed op de reguliere bedrijfsvoering van de bank.

De raad van commissarissen binnen het bedrijf heeft zaterdag de bevoegdheden en werkzaamheden van twee leden van het managementteam van de bank ingetrokken. Naar verluidt zou Surjbalisingh uit hoofde van zijn functie de Centrale Bank hebben aangeschreven om het besluit mee te delen en zijn bezorgdheid te uiten over de ontstane situatie en de continuïteit van de bank. Hij werd daarop op non-actief gezet.

Het persbericht van de Surichange Bank luidt als volgt:
Hierbij deelt de Surichange Bank N.V. u mede dat, als gevolg van een verschil van inzicht over het gevoerd beleid bij de Surichange Bank N.V., onder leiding van de heer A. Surjbalisingh, onder andere is besloten om de directeur tijdelijk op non actief te zetten. Dit besluit hebben de aandeelhouders genomen in goed overleg met de Raad van Commissarissen en heeft geen invloed op de reguliere bedrijfsvoering van onze bankinstelling.

De onderdirecteur heeft samen met de Raad van Commissarissen de leiding over de bank. Daarnaast is de huidige leiding in overleg met de Centrale Bank van Suriname.
U kunt ervan verzekerd zijn dat de Surichange Bank N.V. de kwalitatief hoogwaardige dienstverlening van de afgelopen 14 jaar zal continueren.