GLIS-medewerkers zijn in beraad
12 Apr, 13:05
foto
Bij Glis is het personeel in beraad. Het publiek kon vandaag geen documenten ontvangen.


Het personeel van MI-Glis heeft vandaag geen werkzaamheden verricht. Ook de staf is in beraad. Van de regering wordt duidelijkheid gevraagd over de ontzetting van hypotheekbewaarder Ricardo Vrede uit zijn functie. Gisteren werden de werknemers geconfronteerd met het besluit van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.

Mensen die naar het Glis-kantoor waren gisteren en vandaag voor documenten, zijn niet geholpen. Het personeel staat achter Vrede. Donderdagmiddag is een petitie aangeboden aan Assembleevoorzitter Jennifer Simons. Gevraagd wordt om daarheen te leiden opdat het besluit wordt teruggedraaid. Simons beloofde in contact te zullen treden met de regering over deze kwestie.

De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties, Ronald Hooghart, heeft vandaag met de werknemers gesproken. Hoewel er geen bond is bij Glis heeft Hooghart zich ontfermd over deze kwestie. Hij zal zich ook verstaan met president Desi Bouterse over deze kwestie. Het personeel hoopt uiterlijk maandag antwoord te krijgen van de regering. Tot dan blijven de mensen in beraad.

Ala-D Media