Adhin verduidelijkt 83.000 personen op betaalrol overheid
12 Apr, 14:58
foto
Vicepresident Ashwin Adhin donderdag in De Nationale Assemblee. (Beeld: DNA)


Vicepresident (vp) Ashwin Adhin vindt dat er slecht geluisterd wordt. Hij heeft tijdens de massameeting van de NDP op 29 maart niet gezegd dat er 83.000 ambtenaren zijn. Hij heeft gisteren in De Nationale Assemblee verduidelijkt dat hij aangegeven heeft wat de maandelijkse lasten zijn van de overheid. Elke maand wordt het salaris betaald van ruim 83.000 personen door de overheid. "Ik heb nooit gezegd dat er 83.000 ambtenaren zijn," benadrukt de vp.

Adhin heeft met cijfers onderbouwd dat er ruim 83.000 mensen worden uitbetaald elke maand. Hij gaf de cijfers door van maart dit jaar.
- Personen met een vaste aanstelling: 38.338
- Personen met een arbeidsovereenkomst: 3.424
- Personen met een tijdelijke aanstelling: 2.392
Deze mensen maken deel uit van de centrale overheid.

Naast deze groep zijn er ook leerkrachten, pensioenen, onderstand en mensen die werkzaam zijn bij diverse instellingen en ziekenhuizen. Totaal komt het neer op 83.152 personen die afhankelijk zijn van de overheid eind van de maand. De vp zegt dat mensen weer naar zijn speech moeten luisteren, want hij heeft nooit gezegd dat er 83.000 ambtenaren zijn.

Eerder had minister Soewarto Moestadja van Arbeid aangegeven dat er ongeveer 40.000 ambtenaren zijn. Hij merkte op dat de vp hoogstwaarschijnlijk gewerkt heeft met de betaallijst van Cebuma. Hierop komen sommige ambtenaren twee tot drie keer voor omdat zij ook betaald worden voor ander werk.