Braganza Group wil dat minister Soerdjan aanblijft
12 Apr, 00:54
foto
Minister Lekhram Soerdjan van LVV.


Braganza Group, vertegenwoordiger van vijf verwerkingsbedrijven en ruim 200 boeren, spreekt de hoop uit dat president Desi Bouterse het aangeboden ontslag van minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij niet accepteert. Ondernemer Ruud Souverein zegt namens de Braganza Group aan Starnieuws niet te staan achter de mening van de Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) die geen vertrouwen heeft in de minister.

"Wij ondersteunen de Surinaamse Seafood Associatie die ook al aangeeft te hopen dat minister Soerdjan zal aanblijven," zegt Souverein. De stichting vertegenwoordigt de bedrijven: Suriname Candied Fruits NV (‘sukadefabriek’); Bio Pineapple Suriname NV (ananasfabriek te Redi Doti); Apodo Tropical Fruits (podosirifabriek, Marowijne); Bio Pepper & Spices Suriname (hot peppers) en Natural Bio Products Suriname NV (exotische oliën).

‘In verschillende media wordt gewag gemaakt dat de FSA als vertegenwoordiger van de Surinaamse agrarische sector ingenomen is met het besluit van minister Soerdjan van LVV om zijn ontslag in te dienen. "Wij zijn geen lid van FSA en zijn ook een geheel andere mening toegedaan. Wij hebben minister Soerdjan leren kennen als iemand met wie je een gesprek op niveau kunt hebben en die vervolgens ook in staat is concrete actie teweeg te brengen," voert de Braganza Group aan.

"De kritiek van FSA dat minister Soerdjan niet in gesprek is gegaan met de agrarische sector is naar onze mening onwaar. Onze bedrijven en onze boeren hebben minister Soerdjan ontmoet in Marowijne en Para en daar zijn prima contacten gelegd. Onze conclusie is dat minister Soerdjan prima in staat is om samen met stakeholders de agrarische sector tot grotere hoogte te brengen," zegt Souverein.

Thursday 27 June
Wednesday 26 June
Tuesday 25 June