Seafood Associatie hoopt dat minister Soerdjan aanblijft
11 Apr, 05:31
foto
Udo Karg, voorzitter van de Surinaamse Seafood Associatie.


De Surinaamse Seafood Associatie (SSA) is verbaasd over de verklaring van de Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) waarin president Desi Bouterse wordt gevraagd de ontslagbrief van minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij te accepteren. "De visserijsector staat niet achter deze verklaring," zegt Udo Karg, voorzitter van SSA aan Starnieuws. "Wij zijn ook niet gekend door de FSA over een standpunt," merkt Karg op, terwijl er juist samen opgetrokken wordt.

"De minister heeft zich juist consequent opgesteld over het niet verlenen van vergunningen aan Ros National Fisheries voor de zes Chinese fabrieksschepen," benadrukt de SSA-voorzitter. Soerdjan heeft zich steeds op het standpunt gesteld dat hij zal handelen volgens recht en wet. "En dat heeft hij ook gedaan. Hij heeft aangegeven dat de schepen niet voldoen aan de voorwaarden om te kunnen vissen in Surinaamse wateren," zegt Karg. "Voor ons is hij juist een held. Wij hebben geen reden om een mes in zijn rug te steken."

Karg vermoedt dat er andere motieven een rol spelen bij de verklaring van de FSA. Hij hoopt dat de president maatregelen treft opdat Soerdjan kan blijven op het ministerie. De SSA zal het jammer vinden als de minister toch opstapt. Nu de president aan Soerdjan gevraagd heeft om zijn ontslagbrief aan te houden, verwacht de SSA dat die maatregelen worden genomen die nodig zijn opdat de minister zijn werk kan voortzetten.

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August