SZF-kaart nu ter plekke voor Boven-Suriname
11 Apr 2019, 22:38
foto


De bewoners van bestuursressort Boven-Suriname in het district Sipaliwini, kunnen sinds afgelopen week ter plekke een dokterskaart in orde maken. Minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, was namens de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias in het gebied en heeft de opening verricht van een verstrekpunt van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF).

Martha Kappel van het SZF geeft aan dat de gemeenschap zoveel mogelijk moet proberen om een gezonde levensstijl op na te houden; “een SZF-kaart is preventief.” SZF heeft eerder verstrekpunten in gebruik genomen, in onder meer, Langatabiki, Drie Tabiki, Stoelmanseiland en Kwamalasemutu.

Districtscommissaris van Boven-Suriname, Humphry Jeroe, zegt dat dit gebied als slogan heeft ’op naar grotere hoogten’. “De opening van dit kantoor is een van de manieren om grotere hoogten te bereiken. De mensen hoeven nu niet meer dagen in Paramaribo te verblijven om een dokterskaart in orde te maken. Hij hoopt dat alle dorpen een SZF-kantoor krijgen, want er zijn gebieden die heel ver van dit verstrekpunt liggen.

Gopal noemt gezondheidszorg en decentralisatie, prioriteiten van de regering. “Alles wat in de stad is, moet ook naar de dorpen gebracht worden”, benadrukte zij. De eerste personen die een kaart hebben ontvangen zijn onder andere Pavion Ameral, Lienga Ricardo en Maasie Aseca, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April