77 gloednieuwe pick-ups voor opvoeren veiligheid
10 Apr 2019, 02:49
foto
Anand Pherai, directeur van Rudisa Motors overhandigt symbolisch de sleutel van de gloednieuwe pick-ups aan minister Stuart Getrouw. (Foto's: Raoul Lith)


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie is ingenomen met de 77 Ssangyong Musso pick-ups dubbel cabine die zijn aangeschaft. “Het is meer dan een mijlpaal, want we hebben vanaf het begin aangegeven dat we alles in het werk zullen stellen opdat het veiligheidsgevoel weer komt,” zegt Getrouw. Hij heeft van Rudisa Motors symbolisch een sleutel in ontvangst genomen dinsdag. De bewindsman geeft aan dat voertuigen een van de middelen zijn om zaken als veiligheid te realiseren.

De bewindsman is ervan overtuigd dat er een verlichting zal optreden bij de criminaliteitsbestrijding. Het blijft niet alleen bij de voertuigen die geleverd worden. Het technische personeel van het ministerie is ook meegenomen in het traject. Zij zullen worden getraind door Rudisa Motors NV hoe om te gaan met de voertuigen. Hiervoor is er een trainer uit Korea gekomen om hen de technisch kennis bij te brengen over het onderhoud.

Behalve voor de zware criminaliteit zullen de pick-ups ook worden ingezet voor de verkeerscriminaliteit. “De voertuigen zijn er nu dus de surveillance zal dan ook plaatsvinden”. Van het aantal voertuigen zijn er reeds 44 geleverd. Volgens de minister zullen ze doelmatig ingezet worden in Paramaribo en Wanica. Volgens planning zullen de resterende pick-ups eind april geleverd worden en zal hierna gekeken worden hoe de verdeling over de andere districten zal plaats vinden. “Het kan niet misgaan”.

De overhandiging werd gedaan door Anand Pherai, directeur van Rudisa Motors NV. Hij zegt dat de levering conform de eisen van het ministerie is. Volgens Pherai heeft Ssangyong een grote transformatie gebracht aan de voertuigen. “Alles is volgens de internationale standaarden. Zo is het onderstel heel goed. Ook wat de veiligheid betreft van de voertuigen, is deze heel hoog aangeschreven”. Pherai zegt dat er een pakket is aangeboden aan de overheid. Daarin is inbegrepen dat de technici van de ministeries getraind worden door een trainer van de fabriek.

Pherai geeft aan dat er ook afgesproken is dat de pick-ups niet alleen door de korpsen worden onderhouden. Hij merkt op dat zijn bedrijf gaat ook het onderhoud helpen monitoren en bijhouden. Verder is ervoor gezorgd dat de onderdelen in voorraad zijn. Mocht het zo zijn dat een van de voertuigen uitvalt, er volgens contract eentje ready is. Hoewel de minister niet wilt aangeven wat de kosten zijn voor deze voertuigen verneemt Starnieuws dat de overheid ongeveer US$ 28.000 per pick-up betaalt.

Raoul Lith
Advertenties