President vraagt Soerdjan ontslagbrief aan te houden
09 Apr 2019, 13:38
foto
Minister Lekhram Soerdjan


President Desi Bouterse heeft minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gevraagd om zijn ontslagbrief aan te houden. De president is bezig om zich te buigen over deze kwestie.

Het Nationaal Informatie Instituut meldt in een persbericht:
"Onlangs is er binnen de leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij een ernstig meningsverschil ontstaan met betrekking tot het beleid en de beleidsuitvoering. De regeringsleider, de heer D.D.Bouterse heeft naar aanleiding daarvan een spoed meeting bijeen geroepen teneinde aan dit verschil het hoofd te bieden.

Tijdens dit gesprek heeft de minister, dhr L. Soerdjan zich dusdanig beledigd gevoeld dat hij besloten heeft zijn portefeuille ter beschikking te stellen van het staatshoofd.

De president heeft toen gemeend de minister te vragen een en ander aan te houden, zodat er ruimte gevonden kan worden om na te gaan op welke wijze de minister op basis van zijn expertise en ervaring anderszins ingezet kan worden in het ontwikkelingsproces van ons land.

De minister is meegegaan met het voorstel van de president ten gevolge waarvan hij zijn ontslagbrief aanhoudt, in afwachting van de komende ontwikkelingen."

Advertenties