Samenwerkingsproject overheid en CDB van start
09 Apr 2019, 09:23
foto
Vicepresident Ashwin Adhin met deelnemers aan de training voor planningsfunctionarissen.


Leden van ministeriële Plan Units en het Planbureau worden van 8 april tot en met 22 mei getraind in Public Policy Analysis & Management en Project Cycle Management. Vicepresident Ashwin Adhin heeft vandaag het startsein gegeven voor het samenwerkingsproject van de overheid en de Caribische Ontwikkelingsbank (CDB). Volgens Adhin gaat het vooral om betere capaciteit bij de overheid, bij het plannen en uitvoeren.

De overheid ondergaat momenteel een hervormingsproces wat betreft het planningsgebeuren. Adhin verwacht dat het nog jaren zal duren eer het hele systeem in al zijn onderdelen is hervormd; de eerste stappen worden bewust gezet. “Training is belangrijk bij het harmoniseren op alle niveaus. Het verbeteren van de kwaliteit van onze planningsproducten geniet hoge prioriteit”, zegt Adhin.

Reginald Graham, consultant van de CDB, zegt dat Suriname het negentiende Caribisch land is waar de training wordt gegeven. “We kunnen profiteren van de ervaringen van de achttien landen die ons voor zijn gegaan.” Graham verwacht dat projecten meer effect zullen hebben, dankzij de training. Het gaat dan om samenwerkingsgebieden als armoedebestrijding, steun voor kleine ondernemers en duurzame ontwikkeling.

In het trainingsprogramma zullen ook trainers worden opgeleid, die de komende jaren anderen zullen opleiden. Eerder is een basistraining georganiseerd in Results-Based Management (RBM). De RBM-methode wordt gebruikt in processen van planning, beleidsvorming, management en monitoring en evaluatie. De ministeriële Plan Units hebben een ondersteunende en adviserende rol bij de voorbereiding, formulering, monitoring en evaluatie van ministeriële plannen, beleidsprogramma’s en projecten, zegt de voorlichting van het Planbureau Suriname, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties