Verdachte wist niet dat seks met minderjarige niet mag
09 Apr 2019, 00:43
foto


Jose G. (23) heeft maandag tegenover kantonrechter Marie Mettendaf verklaard dat hij niet op de hoogte was dat er geen seks bedreven mag worden met een minderjarig meisje. Hij heeft enkele keren intiem contact gehad met een dertienjarig meisje dat van huis weggelopen was. Volgens de verdachte kwam het meisje thuis bij hem als de moeder van het meisje haar wegjoeg uit huis. De verdachte wordt verweten dat hij het meisje aan het ouderlijke gezag heeft onttrokken.

De verdachte wist wel dat hij het meisje niet bij zich mocht houden. Maar, volgens hem kwam ze bij hem als haar moeder haar uit huis zette. Hij hield haar verborgen in zijn kamer en ze mocht geen lawaai maken. Ook de moeder van Jose G. mocht dit niet weten. Als de moeder zijn kamer dweilde, moest het meisje zich schuil houden onder het bed.

Advocaat Vishal Rambharos die de verdachte juridisch bijstaat, voerde aan dat Jose G. zijn moeder nog niet op de hoogte wilde stellen over het meisje. Hij gaf te kennen dat de verdachte langer dan een jaar een relatie met het kind heeft. Ze was toen nog twaalf jaar oud. De verdachte gaf aan dat hij van het meisje houdt. Het kind was van 27 oktober tot 29 oktober van het afgelopen jaar van huis weggelopen en verbleef bij de verdachte. Op 30 april zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April