SUFOV slaat vleugels verder uit; basiscursus afgerond
08 Apr 2019, 04:41
foto
De cursisten met hun certificaat na het afronden van de 'basiscursus Fotografie' van de Surinaamse Fotografen Vereniging. (Foto: SUFOV)


Nog eens 27 personen hebben de 'basiscursus Fotografie' van de Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV) afgerond vrijdag. Zij kunnen meer uit hun fotocamera halen. Deze cursus wordt jaarlijks verzorgd door de vereniging en is een traditie geworden die niet meer weg te denken is, zegt SUFOV. De organisatie heeft plannen om de cursus na 25 jaren uit te breiden en is ook toegetreden tot de Fiap (Fédération Internationale de l'Art Photographique).

De basiscursus is opgesplitst in een theoretisch deel en dagen waarbij speciale opdrachten worden uitgevoerd om te weten of men de stof begrepen heeft. Het gaat voornamelijk om de elementaire zaken in de fotografie die als basis dienen om betere foto’s te kunnen maken. De belichting waarbij diafragma, sluitertijd en lichtgevoeligheid (iso, asa) maar ook de flitser een belangrijke rol spelen om goed belichte foto’s te maken. "Immers, fotograferen is het schrijven met licht". Daarnaast is enige kennis over compositie en de belangrijke functies van de camera ook van belang.

SUFOV zegt steeds aan de weg te blijven timmeren om meer voor het fotominnende publiek van Suriname te doen, in het bijzonder de fotografen. Daarom heeft SUFOV nu ook het lidmaatschap van Fiap in haar bezit. Elke andere foto-organisatie of fotograaf die zich in Suriname bevindt kan via SUFOV meedoen aan internationale wedstrijden en activiteiten van de Fiap.

De SUFOV is wachtende op de uitslag op 29 mei van een landen fotowedstrijd van Fiap waaraan tien SUFOV-leden met twintig foto’s hebben deelgenomen. SUFOV hoopt hiermee dat nog meer mensen (fotografen) die de fotografie een warm hart toedragen lid zullen worden, zodat meer van elkaar geleerd kan worden. Daarnaast kan Suriname middels prachtige foto’s ook positief worden uitgedragen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April