Brazilië: Brug stort in na aanvaring veerboot
07 Apr 2019, 12:30
foto
Een deel van een brug over de Moju rivier in de deelstaat Pará in Brazilië is ingestort na een aanvaring met een veerboot. (Foto's: Reuters)


Een veerboot is in botsing gekomen met een brug in de noordelijke deelstaat Pará van Brazilië, waarbij zo'n 200 m van de brug in de rivier Moju is gestort. Getuigen zeiden dat twee kleine auto's in het water vielen nadat het schip tegen één van de pilaren was neergestort.

Het is echter onduidelijk hoeveel mensen gewond zijn geraakt en duikers doorzoeken de rivier. Vijf bemanningsleden op het schip zouden het hebben overleefd.

De gouverneur van Pará, Helder Barbalho, heeft een noodtoestand afgekondigd na het ongeluk. "Onze prioriteit is het zoeken naar slachtoffers en het geven van volledige steun aan hun families," vertelde hij de staatsmedia.

Barbalho heeft beelden vastgelegd van de 860 meter lange ingestorte brug op Twitter. De brug in het Amazonegebied van het land leidt naar één van de drukste havens van Brazilië, Belém.

De autoriteiten werken aan het opruimen van puin uit de rivier. Ze hebben een aantal boten ingezet om bewoners over het water te vervoeren totdat de brug wordt hersteld. Er worden ook waarschuwingsborden op pilaren van andere nabijgelegen bruggen geplaatst.

Lokale media meldden dat een inspectie van de brug eerder dit jaar corrosie op de pilaren aan het licht bracht. Terwijl de regering om noodfondsen vroeg om het probleem op te lossen, beschouwde ze dit probleem naar verluidt niet serieus genoeg om de route te sluiten.

De politie onderzoekt of het schip officieel is geregistreerd, zegt de Associated Press. Autoriteiten vertelden aan persbureau Reuters dat de ineenstorting invloed kan hebben op de verzendingen van producten via noordelijke havens.

In 2014 botste een schip met de pilaar van een andere brug in de buurt, waardoor ongeveer 50 meter ervan in het water stortte.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April