Diakonessenhuis houdt activiteit rond Wereldgezondheidsdag
07 Apr 2019, 02:48
foto
Verpleegkundigen van het Diakonessenhuis bezig met het meten van bloeddruk en bloedsuiker bij bewoners van Huize Albertine. (Foto: Diakonessenhuis)


Met het oog op de Wereldgezondheidsdag vandaag, 7 april, heeft het Diakonessenhuis besloten om iets terug te doen voor de gemeenschap. Het ziekenhuis heeft voor Huize Albertine een ‘meet’ ochtend gehouden. Gekozen is voor deze doelgroep omdat de ouderen een kwetsbare, soms ook vergeten, groep in de samenleving zijn. De bewoners van Huize Albertine zijn in de gelegenheid gesteld om gratis de bloeddruk en bloedsuiker te meten.

Het praktische hiervan is dat de bewoners niet naar het ziekenhuis hoefden te
gaan. Bij aankomst van de verpleegkundigen van het Diakonessenhuis zaten de ouderen al enthousiast te wachten. Naast het meten werden er ook folders over diabetes, gezonde voeding, leefstijl en het nemen van medicatie verstrekt. Ook personeelsleden goed gebruikt hebben gemaakt van de gelegenheid.

Het thema van de Wereldgezondheidsdag dit jaar is Universal Health Coverage. Het gaat over het garanderen dat alle mensen en gemeenschappen toegang hebben tot kwaliteitsvolle gezondheidsdiensten waar en wanneer ze die nodig hebben. Het omvat het volledige spectrum van diensten die gedurende het hele leven nodig zijn - van gezondheidsbevordering tot preventie, behandeling, revalidatie en palliatieve zorg. Het thema wordt jaarlijks door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gekozen en benadrukt een prioriteitsgebied van de zorg.

In de afgelopen 50 jaar hebben de thema’s belangrijke gezondheidskwesties aan het licht gebracht, zoals geestelijke gezondheid, zorg voor moeders en kinderen en klimaatverandering. De viering wordt gekenmerkt door activiteiten die verder gaan dan de dag zelf en dient als een kans om internationaal aandacht te richten op deze belangrijke aspecten van de wereldwijde gezondheid.
Advertenties