ABOP plaveit weg naar 2020 verder met DUS-beweging
06 Apr 2019, 01:44
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk geflankeerd door Afred Amoesi (DUS-beweging) en Paul Abena (Seeka). De partners nemen onder de vlag van ABOP deel aan de verkiezingen 2020.


Eenheid maakt macht. Het is tijd om te bundelen om de belangen van het binnenland en de broodnodige ontwikkeling tot stand te brengen, zegt Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP. Deze boodschap, die ruim twee weken eerder ook is verkondigd tijdens het sluiten van de samenwerkingsovereenkomst met Seeka, is niet aan dovemansoren gezegd. Vrijdag is in het centrum van de geel-zwarte partij de samenwerkingsovereenkomst getekend met de DUS-beweging. Deze afscheidingsbeweging van de politieke partij Democratische Unie Suriname (DUS) wordt geleid door Alfred Amoesi.

Partijen hebben zich ten doel gesteld om de sociaal-economische, educatieve en politieke belangen van het Surinaamse volk te behartigen. Volgens Amoesi is er niet lang over nagedacht toen de oproep werd gedaan. "Wij hebben goed rondgekeken en hebben gemerkt dat slechts de ABOP opkomt voor het binnenland. De ABOP is nu onze partij geworden", geeft de trekker aan. De leden zijn voornamelijk uit het Boven Suriname gebied en Brokopondo afkomstig. Ook medeondertekenaar Paul Abena is zichtbaar blij met de stap en vindt dat de boodschap van de achterban nu steeds meer begrepen wordt en er ook invulling aan wordt gegeven. Volgens Brunswijk staat de deur nog open voor gelijkgerichte partijen. Een ding staat vast bij de ABOP-leider, de gemeenschappelijke vijand is de NDP, die volgens hem nooit meer onder deze leiding aan de macht moet komen. De politici vinden dat de steeds erger wordende economisch crisis weinig perspectieven biedt voor de toekomst.

Amoesi zegt dat niet het financiële plaatje voor deelname aan de verkiezingen heeft gegolden voor de keus. Het was een bewuste keus, laat hij optekenen. Brunswijk meent dat 2020 gezien moet worden als de laatste kans voor het binnenland om zelf zijn ontwikkeling ter hand te nemen. "Het is altijd gebleken dat het binnenland voor vrijheid en verlossing van Suriname heeft gestaan en dit keer gaan we het weer bewijzen," stelt Brunswijk. Er is overeengekomen dat de DUS-beweging onder de vlag van ABOP in eenheid en gezamenlijk zullen werken voor de ontwikkeling van het land. De beweging zal samen met de ABOP evenals Seeka deelnemen aan de verkiezingen van 2020.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April