SOC werkt aan sportgedragscode
06 Apr 2019, 05:12
foto
Deelnemers van sportbonden aangesloten bij het Surinaams Olympisch Comité tijdens de workshop over gedragscode in de sport. (Foto: SOC)


Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) ontplooit sinds enkele maanden activiteiten om te komen tot een gedragscode in de sport. Na een algemene workshop voor sportbonden in februari en een speciale activiteit voor atleten in maart, volgde donderdag een workshop voor de trainers en coaches in het Olympic House. Dit deelt office manager van SOC, Fred Lobman mee.

Ruim 60 personen participeerden aan de workshop. Onder de trainers en coaches waren er ook leden van sportbondsbesturen. De aanwezige takken van sport waren: atletiek, karate, judo, taekwondo, boksen, tafeltennis, zwemmen, basketbal, volleybal en badminton. Dit is een record in de participatie aan de activiteiten van het SOC gender en sport commissariaat. Tien van de zeventien sportbonden waren vertegenwoordigd.

De coördinatie lag in handen van het SOC-commissariaat Gender en Sport onder leiding van Kirtie Algoe. Het ontwikkelen van een gedragscode in de sport stond centraal bij deze workshop. Een van hun adviezen in het kader van safeguarding was het ontwikkelen van huisregels/gedragsregels in de sport. Tijdens de workshop zijn de ideeën over de gedragsregels in de sport verkend en verzameld. Er zullen vervolgactiviteiten komen om deze ideeën om te zetten tot een krachtig en gedragen gedragscode in de sport. De sportomgeving moet veilig zijn, stelt het SOC.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April