EBS roept klanten op voor controle stroomrekening
06 Apr 2019, 03:27
foto


Over een periode variërend tussen 3 en 9 maanden is bij een groot aantal stroomgebruikers de meterstand niet opgenomen. Als gevolg van de recente meteropname bij deze klanten, is een aantal van hen door een geaccumuleerd hoger verbruik, in de hoogste schalen van het tarievenstelsel terechtgekomen, en moeten zij dus eenmalige en relatief hogere rekening betalen. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) roept klanten op contact te maken met de klantenservice voor controle c.q. correctie van de factuur alvorens deze te betalen.

Om een zuivere stroomrekening op te maken, probeert de EBS zoveel als mogelijk de meterstand hooguit om de ene maand op te nemen, wat om verschillende redenen niet altijd lukt. Een van de grootste problemen waartegen meteropnemers aanlopen is: gesloten poorten, zegt de EBS Public Relations & Corporate Services. Het aantal stroomverbruikers bij wie de meterstand niet was opgenomen was ruim 45.000; dit is in de afgelopen maanden teruggebracht naar ongeveer 15.000 aansluitingen.

Zolang het bedrijf niet over de juiste meterstand kan beschikken wordt voor de opmaak van de stroomrekening de laatst opgenomen meterstand gehanteerd als referentie. Dit laatst opgenomen verbruik kan afwijken van het werkelijk verbruik. Wanneer de EBS uiteindelijk over de juiste meterstand beschikt is de kans zeer groot dat het gewijzigd verbruikspatroon van de klant en de accumulatie over een lange periode, ertoe leiden dat deze klanten in de hoogste schaal van het staffelstelsel terechtkomen.

De EBS is doende dit soort gevallen te filteren alvorens de rekening te presenteren, maar vanwege de veelheid is de kans redelijk aanwezig dat enkelen worden gemist. Het bedrijf doet een beroep op klanten om haar meteropnemers toegang te verschaffen tot de verbruiksmeter of om maandelijks zelf de meterstand op te geven middels een SMS, via de website, via de EBS app of via 175.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April