OM blijft bij strafeis van 25 jaar in KFC-moordzaak
05 Apr 2019, 03:59
foto


Officier van justitie Claudia Bruining heeft in haar tweede beurt aangegeven dat de strafeis van 25 jaar voor de verdachten Chawila R. en Shaquil B. gehandhaafd blijft. De verdachten is tezamen en in vereniging, gekwalificeerde doodslag en poging tot gekwalificeerde diefstal ten laste gelegd. In deze strafzaak heeft Marjorie Williams, die werkzaam was bij KFC, het leven gelaten.

Maureen Nibte die advocaat is van Chawila R., had aangevoerd dat haar cliënt een waterdicht alibi heeft. De verdachte zette haar zoon af op school. De gemaskerde persoon op de camerabeelden was om 7.18 uur ter plekke en verliet het pand om 7.38 uur. Volgens de advocaat kon dit onmogelijk zijn geweest voor Chawila R., aangezien zij om 8.30 uur terug ging naar haar zoon om drank voor hem te brengen. Als zij het pand van KFC om 7.38 uur zou hebben verlaten, kon zij onmogelijk om 8.30 uur op de school van haar zoon zijn.

Nibte merkte op dat de onderzochte spullen geen DNA van de verdachte hadden. De politie vergeleek een aangetroffen vingerspoor met dat van Chawila R. en trok daarbij de conclusie dat dit spoor grotendeels overeenkwam met die van haar. Deze manier van werken van de politie keurt de raadsvrouw af. Zij voerde verder aan dat ze de verklaringen van de bewaker inconsistent vindt. In eerste instantie had hij aangegeven, dat slechts het slachtoffer via de hoofdingang het pand had betreden. Vervolgens zei de man dat hij het slachtoffer niet had zien binnenkomen, maar Chawila R. wel. Volgens de advocaat heeft de politie andere scenario’s nagelaten om te onderzoeken. Ze hebben, na de bekentenis van Chawila R., aangenomen dat zij de dader was. Bij de playground in het pand werden er ketchup zakjes, rietjes en papier aangetroffen. Deze spullen zijn nooit onderzocht.

Bruining deelde de mening van de advocaat over het hebben van een waterdicht alibi niet. De openbare aanklager voerde aan dat deze verdachte zelf verklaringen had afgelegd tijdens het vooronderzoek. Vervolgens heeft ze ook aanwijzingen gedaan. De verklaringen van Chawila R. vinden ondersteuning in het beeldmateriaal dat veilig gesteld is. Verder hebben de verklaringen van de medeverdachte Shaquil B. ondersteuning in die van Chawila R. Er werd een gezamenlijk plan gemaakt om het feit te plegen en de rolverdeling was duidelijk. Volgens Bruining is er sprake van dubbele opzet: opzet tot samenwerking én tot het plegen van het strafbare feit. Op 2 mei zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April