Bankiersvereniging start met Welten en FHR opleiding
02 Apr 2019, 22:48
foto
Het Memorandum of Understanding is vrijdag getekend. Van l-r: Eblein Frangie van de Surinaamse Bankiersvereniging, Hans Lim A Po (FHR) en Teun Willems van Welten International BV.


Integer en goed opgeleid personeel is cruciaal voor de bancaire en verzekeringssector. Dit vindt de Surinaamse Bankiersvereniging. Daarom wordt een opleidingshuis ontwikkeld op basis van de behoeften en aansluitend op de eisen van de financiële dienstverlening. De Surinaamse Bankiersvereniging heeft een overeenkomst getekend met Welten International BV en het FHR Institute for Higher Education. In de intentieverklaring zijn de voorwaarden vastgesteld over de samenwerking tussen partijen.

Het streven is om ingaande juli 2019, te starten met de nieuwe modules en het trainen van lokale docenten, meldt de Surinaamse Bankiersvereniging in een persbericht getekend door voorzitter Eblein Frangie.
Met de hoge internationale standaarden waaraan voldaan moet worden en de zorgplicht van banken, is de financiële sector genoodzaakt zich verder te ontwikkelen. Het is het noodzakelijk dat de financiële sector, goed en gedegen opgeleid personeel met de juiste kennis en vaardigheden in dienst heeft. Tot nu toe werden deze opleidingen niet aangeboden in Suriname. De opleidingen zijn bestemd voor de medewerkers van de Surinaamse banken en verzekeringsmaatschappijen. De Surinaamse Bankiersvereniging heeft in haar jaarprogramma opgenomen dat er gewerkt zal worden aan een volledig opleidingshuis in samenwerking met Welten en FHR.

Welten zal naast de bestaande twee modules, Module Financiële Dienstverlening en Module Bancaire Sector, nieuwe financiële modules zal ontwikkelen. Lokale docenten, werkzaam bij het FHR Institute for Higher Education en/of de diverse financiële instellingen, zullen getraind worden in het verzorgen van deze modules aan bankiers en verzekeraars. Welten bezit over kennis en opleidingen die nodig zijn om de Surinaamse bancaire en verzekeringssector te versterken. Het FHR Institute for Higher Education zal zorgdragen voor de duurzaamheid van de opleidingen. Deze samenwerking tussen Welten en FHR zal op basis van daartoe strekkende afspraken plaatsvinden onder auspiciën van de Surinaamse Bankiersvereniging.

Welten International BV is sinds 1992 actief in de financiële sector en faciliteert en operationaliseert verandering voor financieel dienstverleners. Welten is de grootste leverancier van financiële opleidingen en detacheringen in de bancaire sector in onder andere Nederland. Welten heeft in 2013 op verzoek van de Centrale Bank van Suriname de opleiding Module Financiële Dienstverlening ontwikkeld. Vanuit de bancaire sector was er grote behoefte aan een vervolgopleiding. De opleiding Module Bancaire Sector is door Welten op initiatief van Finabank, vanuit de Bankiersvereniging, ontwikkeld in juli 2017. Met de nieuwe intentieverklaring tussen de Surinaamse Bankiersvereniging, Welten International BV en het FHR Institute for Higher Education worden nieuwe modules ontwikkeld.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March