NPS-voorzitter: NDP gaat in 2020 in de oppositie
01 Apr 2019, 00:59
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland bij aankomst in Moengo. De NPS heeft een districtsvergadering gehouden in het voormalige bauxietstadje. (Foto's: NPS)


NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft zondag in Moengo gezegd dat in 2020 de NDP naar de oppositie gaat. Daar zal de groene partij met andere bevriende partijen voor zorgen. Hij verwelkomde Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, op de vergadering. Rusland hoopt de steun te krijgen van de ABOP en andere vrienden te krijgen voor wederopbouw van het land. Tijdens de bijeenkomst is het afdelingsbestuur van Marowijne, onder leiding van Steve Kamperveen, geïnstalleerd.

Rusland zei dat er steeds meer dieren bijkomen. Er was al een olifant en een tigri barba. Nu is er een 'tigri' bijgekomen. Wilgo Valies die ook het woord voerde, zei dat hij een leeuw is. Rusland zei dat hij de eigenaar is van de nieuwe dierentuin en al de dieren zal opsluiten. Hij beloofde wel goed voor ze te zullen zorgen.

De voorzitter van de NPS heeft er geen goed woord voor dat vicepresident Ashwin Adhin stelde dat er zeker tot US$ 20 miljard geleend kan worden. Adhin begrijpt niet waarom de oppositie een punt van maakt dat er US$ 2,5 miljard schuld is. Rusland voerde aan dat het Nieuw Front in 2010 genoeg geld en goud had achtergelaten. Alles is opgemaakt door de NDP, waarna ze leningen heeft genomen en blijft nemen. De betalingen worden vooruitgeschoven tot na 2020. Het land wordt in grote problemen gezet, maar hieraan komt volgens de politicus een eind, volgend jaar. De NPS zal ervoor zorgen dat het land gered wordt van de afgrond.

NPS-bestuurslid Patricia Etnel vroeg de mensen van Marowijne om de NPS-voorzitter te ondersteunen, want het wordt geen makkelijke strijd. "Wij hebben te maken met een didibri", zei Etnel. "Maar deze strijd zal de NPS winnen." Zich richtend tot de vrouwen zei de NPS-topper dat kinderen een goede toekomst moeten hebben. De afgelopen negen jaren is het land volgens haar vernietigd. "Kijk wat er gebeurt als de NPS niet in het machtscentrum is."

Valies zei dat als deze strijd niet wordt gewonnen, Venezuela-taferelen in Suriname zullen komen. "Al die jaren was de tigri nergens te vinden. Een jaar vóór de verkiezing a tigri atibron. Wat deed hij al die jaren? Na wan tigri sondro tifi. Hij kan niets doen. Nu de verkiezing komt, heeft hij ineens tanden. Maar mi na wan leeuw. Ik daag hem uit. We wakti mek a kon," zei Valies. Hij riep zijn gehoor op om ervoor te zorgen dat de NPS weer in het machtscentrum komt.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March