DNL: Politieke vernieuwingen in de toekomst onmogelijk
01 Apr 2019, 07:37
foto


Met de recente, door de keel van ons volk doorgedrukte 'wijzigingen van het kiesstelsel' onder de misleidende en eigenlijk gewetenloze argumentatie alsof dat 'in het belang van de democratie' zou zijn, is de bittere realiteit echter dat hiermee een misdadig einde is gebracht aan mogelijk vernieuwende en/of progressieve veranderingen in ons politiek systeem in de verdere toekomst van onze natie. Dit terwijl de ware intenties van de machthebbers gewoon zijn gelegen in het consolideren van de eigen machtspositie en het elimineren van elke vorm van aantasting van hun huidige status quo.

Een grote financiële barrière wordt daarbij als instrument geïntroduceerd d.m.v. een extreem hoge waarborgsom die met name jonge, opkomende verzets- en vernieuwingspogingen tegen het wanbeleid van een gevestigde corrupte, op patronage en knechting gestoelde politieke orde tot in eeuwige dagen onmogelijk moet maken. Voorwaar een bijzonder verwerpelijke daad die in de toekomst funest zal blijken. In geen enkel ander op democratische leest gestoelde natie komt een dergelijk absurde en in wezen zeer volksvijandige restrictie voor, en is deze dus louter een gedrocht welke uit het brein van onze toevallige, politieke wanstaltigen is ontsproten. Deze wandaad mag daarom als één van de zwartste bladzijden uit onze politieke historie worden gekwalificeerd en dient bij een eventuele machtswisseling daarom onmiddellijk en onherroepelijk te worden teruggedraaid in het belang van de komende generaties van ons volk.

Alle politieke partijen zijn ooit uit het niets ontstaan en hebben op grond van hun overtuiging en boodschap voet aan de grond gekregen of bestaansrecht verworven. Nu worden onze toekomstige generaties deze mogelijkheid dus praktisch onmogelijk gemaakt. Het schadelijke effect van de wetswijziging daargelaten is met name de regeling dat partijen die geen zetel binnenhalen en hun waarborgsom verliezen als zeer oneerlijk, onrechtvaardig en zeer kwaadaardig te bestempelen. Immers de ratio daarachter is niets anders dan dat welk initiatief dan ook en hoe positief en vernieuwend die ook moge zijn met wortel en tak moet worden uitgeroeid om geen verder gevaar te kunnen opleveren voor de machthebbers. Het is overigens niet onbekend dat de zgn. grote boys onder de partijen allen hun financierders hebben onder kapitaalkrachtige ondernemers, gelukszoekers en de drugs of witwas gerelateerde sectoren wiens belangen door hun voornamelijk gediend worden.

DNL betreurt daarom de doorgevoerde wetswijzigingen en maakt zich vooral ongerust over het feit dat het lijkt alsof het grote publiek zich zand in de ogen laat strooien door de absurde argumenten alsof het zou gaan om lastige kleine partijen, verlies van stemmen en dat soort onzinnige stellingen. Velen blijken helaas niet verder te kunnen kijken dan hun neus lang is of staan niet stil bij de sterke negatieve effecten van deze misdadige wijzigingen op langere termijn, vooral voor de komende generaties.

Ir. D.K.Mungra
Voorzitter DNL
Advertenties