Brunswijk: Lachertje dat zoveel ABOPers naar NDP zijn
31 Mar 2019, 15:58
foto
Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP.


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk vindt het een lachertje dat in Ocer, door partijleider Desi Bouterse is meegedeeld dat honderden mensen overgelopen zijn naar de NDP. "Het is wel zo dat wat mensen van de ABOP naar de NDP zijn of naar VHP, maar van die partijen komen ook mensen naar ons. Ik ben echt niet bang geworden van de NDP-vergadering, want er waren daar ongeveer 7000 mensen. Zo groots was de opkomst niet als je landelijk bussen hebt ingezet om mensen naar Paramaribo te vervoeren," zegt Brunswijk in gesprek met Starnieuws.

De politicus zegt dat ABOP in augustus een grote massameeting zal houden. "Dan zal ik wijzen dat ik meer dan twee keer zoveel mensen op de been zal brengen. Eind van het jaar ga ik naar AK-stadion," zegt Brunswijk. Hij moest erom lachen toen Bouterse opsomde hoeveel mensen van de ABOP de partij hebben verlaten. "Laat hij de mensen tonen, maar dit is een lachertje, maar ja de NDP-voorzitter houdt van jokes vertellen", stelt Brunswijk.

Vanmiddag vergaderen in Moengo, de thuisbasis van Brunswijk, de NPS en de VHP. Brunswijk zegt dat hij aanwezig zal zijn op de vergadering van de NPS. "Ik heb een uitnodiging gekregen van de voorzitter van de NPS en ik heb besloten te gaan. Ik neem zeker tweehonderd mensen met mij mee," vertelt Brunswijk. Hij merkt op dat de ABOP bijzonder goede banden heeft met de NPS. "Van VHP heb ik geen uitnodiging gekregen, dus ga ik niet daar," zegt de politicus.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April