Minister Dikan blij met indiening districtsplannen 2020
31 Mar 2019, 14:41
foto
Districtscommissaris Agust Bado overhandigt het districtsplan van August Bado (Sipaliwini/Tapanahony) aan minister Edgar Dikan. (Foto: RO/NII)


Na de hoorzittingen in verschillende districten, zijn de districtsplannen 2020 opgesteld door de districtsraden onder leiding van de districtscommissarissen. Deze plannen zijn vrijdag overhandigd aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. De districtsplannen gaan hierna naar de minister van Financiën, die er verder voor zal zorgen dat deze worden gedeeld met de verschillende departementen.

Dikan laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat de aandacht vooral uitgaat naar de uitvoering van de plannen en de realisering van de doelen. De overheid doet er volgens hem alles aan om steeds meer invulling te geven aan het proces van decentralisatie en burgerparticipatie. Zo werkt zij ernaar om deze plannen beter en efficiënter uit te voeren.

Het districtsplan bevat ook projecten en belanghebbende zaken die de lokale bevolking graag aangepakt of verbeterd ziet. De prioriteiten van de districten variëren van ontwikkeling van de agrarische sector en toerisme tot verbetering van de gezondheidszorg, infrastructuur en de toegankelijkheid tot schoon drinkwater en elektriciteit.

Een van de manieren om de efficiëntie op te voeren is door het instellen van plan-units op de verschillende ministeries. Deze zullen een actieve bijdrage leveren tot het helpen aansturen van de uitvoering van de plannen, die overigens ook in het nationaal beleid worden opgenomen. De plan-units worden betrokken in drie lagen, te weten het ontwikkelen van projecten bij de uitvoering en bij de evaluatie en monitoring.
Advertenties