Tigri Barba: Hoe is 'Baas' ineens 'Tigri'?!
31 Mar 2019, 00:00
foto
ABOP-topper Edward Belfort (Tigri Barba) begrijpt niet van waar NDP-voorzitter Desi Bouterse komt met Tigri. Hij is nooit zo bekend geweest, stelt Tigri Barba. (Archieffoto)


Assembleelid Edward Belfort (ABOP), alias Tigri Barba, viel achterover van verbazing toen hij hoorde dat NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, zichzelf 'Tigri' noemde vrijdagavond in Ocer. "Iedereen kent mij als Tigri Barba. Nooit hebben wij ervan gehoord dat de president Tigri is. Hij wil gewoon mij nadoen. Hij was altijd bekend als 'Bevel', 'Baas', 'Pres'. Hoe is hij plotseling veranderd in 'Tigri', zegt Belfort in gesprek met Starnieuws.

Belfort voert aan dat Bouterse, nu na negen jaar wakker is. "Hij weet waarom. Hij weet dat hij opgesloten gaat worden, daarom is hij wakker." De politicus vraagt zich af waarom 'Tigri' boos is. "Hij kan nooit boos zijn op het volk. Integendeel is het volk boos op hem. Hij moet op zichzelf en zijn partij boos zijn. Het volk heeft het heel moeilijk door het beleid van de regering," merkt Belfort op. De huizen zijn niet gebouwd, de koers is niet omlaag gegaan, de prijzen in de winkels zijn niet betaalbaar.

"Al die tijd is het volk in de maling genomen met allerlei beloften die niet zijn waargemaakt. En nu een jaar vóór de verkiezing wordt hij eindelijk wakker. Maar dan is het om het volk zand in de ogen te strooien," meent het Assembleelid. Hij zegt goed gekeken te hebben naar Bouterse tijdens de massameeting in Ocer. De president kwam helemaal niet fit over bij Belfort. "Hij moest ondersteund worden om het podium op te klimmen". Hij maakte geen sterke indruk volgens de politicus en had ook helemaal geen boodschap.

Belfort meent dat Bouterse hem nadoet. "Hij kopieert mij omdat hij bang is dat ik mijn droom om president te worden ga realiseren. Daarom noemt hij zich nu Tigri. De ABOP is ready om het land over te nemen. Bouterse is duidelijk bang dat zijn periode afgelopen is. Hij is al oud en is niet meer fit en heeft totaal niks te zeggen aan het volk. Zijn speech was onsamenhangend. Hij wil alleen maar jokes vertellen. Hij zegt dat hij wakker is maar volgens mij slaapt hij nog steeds. Het zal hem niet lukken om het volk nog een keer te manipuleren," stelt Belfort.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April