Misiekaba: Niemand kan NDP verslaan als er eenheid is
30 Mar 2019, 13:13
foto
NDP-ondervoorzitter André Misiekaba heeft in Ocer vrijdagavond opgeroepen om de gelederen te sluiten. (Foto's: Leroy Troon)


"Arki mi. If un de wan, no wan sma no man wini wi". Deze boodschap heeft André Misiekaba, ondervoorzitter van de NDP, zijn partijgenoten met veel overtuiging uitgelegd. Hij maakte al zingend een rondje tussen het enthousiaste publiek. "Meki wan tranga keti". De politicus stal, zoals dat vaak gebeurt bij massameetings, de show en bracht behoorlijk wat leven in de brouwerij met zijn gezang en gespring. Misiekaba ziet het helemaal zitten. Als het zo doorgaat, reagerend op de grote opkomst, gaat de NDP niet alleen de 26 zetels behouden maar richting 29, voorspelde hij.

Misiekaba merkte op dat de interne verkiezingen van de partij niet eenvoudig zijn geweest. Het waren echte democratische verkiezingen, waarbij wonden zijn geslagen. Wie verloren heeft, vindt het natuurlijk niet fijn. "Maar arki mi. Het is tijd dat we de gelederen weer sluiten, waar van de lijn u ook staat," riep hij het gehoor op. Misiekaba zei dat hij ook 'mankeri' heeft gekregen bij de interne verkiezingen. Starnieuws verneemt dat Misiekaba voorgedragen was door de structuren in het hoofdbestuur. Omdat er acht personen waren voor gedragen door Paramaribo en plek voor zeven was, is Misiekaba als fractieleider in het hoofdbestuur. De fractieleider van de NDP heeft een vaste plek in het bestuur.

De politicus merkte op dat waar er gewerkt wordt er fouten worden gemaakt. Andere partijen hebben nooit fouten gemaakt, "maar de NDP werkt dag en nacht". Toen de NDP aan de macht kwam in 2010 was er veel werk te doen. Toen kwam er weer beweging in het land. Er was volgens Misiekaba een stilstand op alle fronten.

"Deze partij heeft een historische opdracht. Het gaat om de herinrichting van dit land. Wij moeten werken voor het land. NDPers moeten elkaars hoeders zijn," stelde Misiekaba. Hij vroeg om alle zaken aan de kant te zetten en zich te focussen op het grotere doel. Er moet hand in hand, schouder aan schouder gewerkt worden om de belangrijke opdracht om het land in ontwikkeling te brengen, uit te voeren. Misiekaba benadrukte net als ondervoorzitter Jennifer Simons dat de gelederen besloten moeten worden. "Dan is NDP niet te verslaan".
Advertenties