Doekhie: 'Mek' den kon we wakti den...'
30 Mar 2019, 07:32
foto
Rashied Doekhie vrijdagavond tijdens de massameeting in Ocer. (Foto: Leroy Troon)


In navolging van partijgenoot Amzad Abdoel, heeft Rashied Doekhie gisteravond zijn pijlen gericht op de VHP en in het bijzonder op VHP-voorzitter Chan Santokhi. "Denkt u dat Santokhi van Brunswijk houdt of Brunswijk van Santokhi houdt?," vroeg hij.

Hij memoreerde dat het Santokhi was die in het verdrag met de Fransen tekende in 2007 om Brunswijk op te pakken. "Santokhi was bezig met clean sweep tegen de Nickerianen, en dan zijn zelfverdedigingswet." Doekhie sprak ook spottend over de verbroederingspolitiek die de VHP nu propageert. "Wanneer je over verbroedering praat, moet het uit je hart komen."

Met de oude slogan van de NDP 'Tide tamara wi stre go moro fara,..Gado de nanga wi', vervolgde Doekhie zijn aanval. Hij zei dat er sommigen in het land zijn die de soevereiniteit van de staat willen aantasten. En ze kunnen dat pas doen als ze "deze partij kunnen breken, broko a paars, broko NDP en broko Bouterse." Doekhie: "Mek' den kon we wakti den".

Hij vervolgde met dat je personen hebt, partijen die zich orange noemen. "Nu pas willen ze invulling geven aan hun verbroederingspolitiek, terwijl ik 60 jaar geleden al heb gehoord van verbroedering." Hij stelde dat niets de NDP kan aantasten. "Wij hebben deze mensen al meegemaakt, regering na regering. Deze grappenmakers hebben ons land nimmer ontwikkeld en daar zitten we nu in de malaise."

Doekhie ging verder: "Ze hadden twintig koersen, Arron-koers, Ramkoers, veilingkoers en ze hadden ook een las koers, den ben las' koers. En als er vandaag problemen zijn met de koers, dan ontkennen wij dat niet." Hij sneerde ook dat de regering Bouterse I en II de enige is die niet op de bedeltoer is gegaan om dit land te ontwikkelen.

Hij eindigde zijn toespraak dat in mei 2020 de basis zal worden gelegd voor een eenpartijenstelsel omdat er geen andere partijen zullen bestaan. "We zullen de wereld tonen dat dit land gezegend is. Doe het voor u, voor uw kind en uw kinds kinderen." Doekhie hield zijn gehoor voor dat dit land nooit meer teruggaat naar in de verdoemenis. "En als bandeloosheid en anarchie moet worden verbannen, dan moet er een regering van NDP signatuur voor eeuwig blijven."
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April