Geerlings-Simons: NDP'ers verenig je
30 Mar 2019, 00:00
foto
Jennifer Geerlings-Simons, ondervoorzitter van de NDP, heeft vrijdagavond in Ocer opgeroepen tot eenheid. (Foto: Leroy Troon)


"Eenheid maakt macht, tweedracht breekt je kracht," met deze woorden probeerde Jennifer Geerlings-Simons het groots opgekomen publiek in Ocer bewust te maken dat de eenheid binnen de NDP en in Suriname cruciaal is voor alle dingen die de partij in regeringsverband wil uitvoeren. "Dus a boskopu de if NDP wani tak alla den sani dis e go doro, begin hor' un srefi, pak die persoon naast je en houd die vast, un hor' un srefi, want a skwala no keba."

Ze stelde vrijdagavond in Ocer dat mensen allerlei verhalen gaan vertellen, "maar in 20 jaar beleid hebben ze die dingen niet kunnen realiseren die ze nu vanuit de oppositie heel goed weten." Geerlings-Simons die gekozen is tot één van de zeven ondervoorzitters van de NDP, bleef herhaaldelijk stilstaan bij de eenheid binnen de partij.

Ze waarschuwde dat de dingen die de partij wil doen niet mogelijk zullen zijn zonder grote eenheid in de NDP en in Suriname. Ze voerde het publiek terug naar de moeilijke jaren 2015 en 2016 waarin het land werd meegesleurd in een economische crisis. Maar, haastte Geerlings-Simons zich om te zeggen dat de crisis "niet door onze schuld werd veroorzaakt." Ze legde uit dat het een wereldwijde fenomeen was waarbij de prijzen van grondstoffen kelderden. De olie-en goudprijzen waar Suriname zo afhankelijk van zijn namen zowat voor een derde af in de periode 2015-2016.

"Het land heeft ernstige problemen meegemaakt en we zijn allemaal meegenomen met in de stroom." Ze vertelde hoe moeilijk het was om te voorkomen dat Suriname zou verdrinken en was volgens haar een applaus waard dat de regering heeft voorkomen dat het land niet in grote chaos is uiteengevallen.

Ofschoon het niet gemakkelijk was heeft de regering de basiszorgverzekering in orde gehouden, pakketten voor de allerarmsten gerealiseerd, de energiesubsidie in stand gehouden en sociale en arbeidswetten ingevoerd. Geerlings-Simons zei dat de handelingen van de regering voortkomen vanuit een ideologie van de partij. "Een van de pijlers van de NDP is vernieuwing van de sociaal maatschappelijke orde."

Ze gaf het publiek mee dat het land nu in rustige wateren verkeert. Het land is volgens haar op een punt waarbij de dingen die waren blijven liggen langzaam kunnen worden uitgevoerd. Maar om dat te kunnen realiseren is de eenheid binnen de partij essentieel. Er kan ruzie zijn, er kan gekibbel zijn en dan moeten we elkaar omhelzen, "want zonder de ondersteuning van alle NDP'ers en alle Surinamers gaan we dit land niet brengen waar we het willen hebben. NDP'ers verenig je en ga achter de ontwikkeling aan die je partij wil brengen." Geerlings-Simons benadrukte dat het niet gemakkelijk zal zijn en "daarom juist un hor' tranga mek' a regering go tap' a pasi waar we net weer de zaken kunnen realiseren."
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April