18-jarige krijgt twee jaar voor misbruik vijfjarig nichtje
29 Mar 2019, 14:21
foto


Rogaisel S. (18) moet twee jaar de cel in voor seksueel misbruik van zijn vijfjarige nichtje. Kantonrechter Lydia Ravenberg achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van drieënhalf jaar geëist tegen de verdachte. De rechter heeft rekening gehouden met het feit dat de veroordeelde geen ouders heeft en eerder in een internaat heeft gewoond.

De ouders van het meisje boden Rogaisel S. onderdak aan. Hij wilde naar school gaan en ze namen hem op in huis. Hij heeft tot twee keer toe seksuele handelingen gepleegd met het kind. Een keer liet hij het kind een pornofilm zien. Het maagdenvliesje van het meisje is niet meer in tact. Op een gegeven moment vertelde het kind alles aan haar moeder, waarop zij aangifte deed tegen de 18-jarige.

De vervolgingsambtenaar had aangevoerd dat het kind met zo een trauma verder door het leven moet. Ook de kantonrechter keurde de handeling van de verdachte ten zeerste af. De raadsman van de dader., Kenneth Amoksi, gaf in zijn pleidooi aan dat de verdachte spijt heeft van zijn handelingen. Ook hem zal deze gebeurtenis zijn leven lang blijven achtervolgen. Hij wil volgens Amoksi heel graag weer naar school.


Wanita Ramnath
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April