Suriname en Singapore verbreden relatie
28 Mar 2019, 16:51
foto
Karen Anne Tan, ambassadeur van Singapore op bezoek bij 'Wi Uma fu Sranan'. (Foto: NII)


Suriname en Singapore hebben gesprekken met elkaar gevoerd om de relatie met elkaar uit te breiden. Karen Anne Tan, ambassadeur van Singapore bij Caricom, bracht een werkbezoek aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Er is gesproken over de noodzaak voor verhoging van economische activiteiten tussen beide landen, de samenwerking op landbouwgebied en binnen de toerismesector.

Dit bezoek is het resultaat van eerdere gesprekken gevoerd met de ambassadeur, laat de minister optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. De intensivering van de relatie is van groot belang voor de diversificatie van de Surinaamse economie. Ook is er overeengekomen te werken aan het afschaffen van visa voor houders van dienst- en diplomatieke paspoorten.

De geïdentificeerde samenwerkingsgebieden, waaronder handel, toerisme, capaciteitsontwikkeling en training en klimaatverandering, zijn aan de orde gekomen. Tijdens de ontmoeting heeft ambassadeur Tan een gids met informatie over diverse studies overhandigd aan de minister. Zij overhandigde ook de rapportage van Singapore voor wat betreft de uitvoering van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Het ligt in de bedoeling om met Singapore ervaringen uit te wisselen over de rapportage van deze doelen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een programma uitgezet voor de ambassadeur om het doel voor de versteviging en verdieping van onze relatie te bereiken, waarbij er ontmoetingen zijn met ministers alsmede bezoeken aan diverse instanties en bedrijven. De diplomaat heeft kennis mogen maken met de activiteiten die worden ontplooid door de vrouwen verenigd in de landbouwcoöperatie 'Wi Uma fu Sranan'.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March