Trio ingesloten voor stelen container met graafmachine
26 Mar 2019, 21:13
foto


Steven M. (48), Leo D. (35) en Mitchel F. (26) zijn ingesloten voor het stelen van een container met een mini graafmachine. Ze transporteerden de graafmachine naar het district Brokopondo voor werkzaamheden en verkochten de lege container aan een winkelierster.


De benadeelde ondernemer deed op aangifte van diefstal van een 40 voet container met daarin de mini graafmachine en andere goederen. Hij had twee containers elk inhoudende een mini graafmachine geplaatst in een project te Geyersvlijt. Met de graafmachine zou hij grondverzet werkzaamheden verrichten. Op vrijdag 22 maart begaf de eigenaar zich naar de plek en bleek één container weg te zijn.

De benadeelde stelde een onderzoek in en achterhaalde het transportbedrijf dat de container van het project naar een locatie langs de Martin Luther Kingweg had vervoerd. Hij schakelde de politie van het ressort Geyersvlijt in die samen met de recherche van Paramaribo een onderzoek verrichtten.

De drie verdachten lieten de gestolen container met graafmachine naar een locatie te Highway vervoeren. De machine moest op gegeven moment worden gebracht naar een monteur waardoor de drie verdachten genoodzaakt waren deze terug te brengen naar Paramaribo. De mannen begaven zich naar dezelfde winkelierster en maakten een afspraak met haar om ook de machine te kopen. Partijen spraken af en bij het sluiten van de verkoopdeal, sloeg de politie toe en hield alle drie verdachten aan.

Het drietal werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau te Geyersvlijt. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is dit trio in verzekering gesteld. De monteur en de winkelierster zijn naderhand ook bij proces-verbaal verhoord en heengezonden. De graafmachine en de container zijn in beslag genomen en afgestaan aan de rechtmatige eigenaar, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March